Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент

...
Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент
Коментари Харесай

Зеленски пристигна в Букурещ: Украйна е признателна за подкрепата на Румъния

Украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога дойде в Румъния, оповестява Аджерпрес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11894
Той ще се срещне с президента Клаус Йоханис, с премиера Марчел Чолаку и с ръководителите на двете камари на Народното събрание. Също по този начин ще произнесе тирада на взаимно съвещание на двете камари на Народното събрание. Зеленски ще бъде признат в президентския замък " Котрочени " от румънския си сътрудник в 13.00 ч., предава Българска телеграфна агенция. След диалозите двамата президенти ще създадат взаимни изказвания за медиите.

Украинският президент ще направи послание към Народното събрание в 17.00 ч., след което ще има среща с премиера Марчел Чолаку в държавния замък " Виктория " в 17.40 ч.

" Пристигнах в Букурещ, Румъния, за диалози с Клаус Йоханис и за укрепване на нашите положителни съседски връзки. Украйна е признателна за поддръжката на Румъния, която прави нашата страна по-силна, както и за градивната й взаимност, която разрешава на нашите страни да бъдат снабдители на сигурност, изключително в региона на продоволствената сигурност ", написа украинският президент.

По думите му двете страни са построили съдействие, което може да бъде разширено и което " поддържа стабилността за доста други страни ".

" Ще обсъдим по-нататъшното съдействие в региона на сигурността, развиването на авиационни и други обединения, укрепването на противовъздушната защита на Украйна, архитектурата на сигурността в Черно море и връзките ни с сътрудниците ", отбелязва в известието си украинският президент.

" Румъния е другар, който ни се притече на помощ в най-мрачния ни ден и чиято поддръжка става все по-силна с времето. Сигурен съм, че това посещаване ще бъде от изгода и за двата ни народа ", акцентира още Зеленски.

Това е първото публично посещаване на Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога в Румъния, означават локалните медии.

I arrived in Bucharest, Romania, for talks with and to strengthen our good-neighborly relations.

Ukraine is grateful for Romania’s support, which strengthens our state, as well as its constructive solidarity, which enables our nations to be security donors for the…
— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР